Om Svendborg

Om Svendborg

Man kan kun forelske sig i Svendborg. Placeringen ud til sundet gør Svendborgs havn til en port til verden, og åbenheden og det unikke maritime miljø præger livets gang i byen. Men der er også meget andet at komme efter – og bosætte sig for.

Svendborg er befolket af ildsjæle, der bidrager med både vækst, visioner og drive. Lokale kræfter arbejder på at skabe et maritimt kraftcenter i form af ’Fremtidens Havn’, hvor blandingen af boliger og erhvervslejemål skal sikre fornyet liv på havnefronten til glæde for alle. Det handler helt grundlæggende om at skabe kvalitet og oplevelser og om at dyrke det gode liv – noget de lokale virksomheder, foreninger, iværksættere, fødevareproducenter, gallerier og mange flere er mestre i.

I Svendborg bliver man en del af et stærkt fællesskab, hvor der er rig mulighed for at komme hinanden ved. Der er et hav af kulturelle arrangementer, masser af sports- og fritidsaktiviteter og et levende iværksættermiljø. Der er anerkendte efterskoler og andre gode uddannelsesinstitutioner, enten i byen eller i nærheden. Man kan blive klog på det naturhistoriske museum, Naturama, og underholdt på Danmarks ældste sommerrevy, Rottefælden. Bymidten er imødekommende med en mangfoldighed af butikker og restauranter og hyggelige, brostensbelagte gader.

Og så er der jo frem for alt naturen og vandet, som skaber luft og giver lyst til at udforske øhavet, øerne og verden fra Svendborg.